На Київщині затримали чоловіка за організацію нелегального перетину кордону військовозобов’язаного

На Київщині затримали чоловіка за організацію нелегального перетину кордону військовозобов’язаного

Ділець брав за послуги по переправленню за кордон війсокопридатних чоловіків понад 15 тис доларів США.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), передає Інформатор.

За даними слідства, підозрюваний організував нелегальний перетин кордону особою, яка підлягає мобілізації. За 15,2 тис доларів США він обіцяв незаконно переправити військовозобов’язаного через державний кордон України шляхом виготовлення документів військово-лікарської комісії про нібито непридатність чоловіка до військової служби та зняття його з військового обліку.

Правоохоронці затримали громадянина під час отримання другої частини коштів у сумі 7700 доларів США. За клопотанням прокурорів йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Наразі перевіряється причетність до скоєння цього злочину службових осіб військового комісаріату та членів військово-лікарської комісії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу працівників 4 управлінням ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

На Київщині затримали чоловіка за організацію нелегального перетину кордону військовозобов’язаного 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.