Засоби по догляду за волоссям: широкий асортимент

Засоби по догляду за волоссям: широкий асортимент

Будь-яка жінка піклується про своє волосся та хоче, щоб воно виглядало блискучим, здоровим та густим. Але у повсякденному житті цього не завжди виходить досягти. Стан шевелюри погіршується через зовнішні чинники. Це погана екологія, незбалансоване харчування, нестача вітамінів. У випадінні волосся, зайвій сухості та тьмяності винні також повсякденні стреси, хронічні хвороби, ліки, які доводиться постійно приймати.

Якісно доглядати за волоссям у домашніх умовах потрібно постійно. Але це неможливо без спеціальних засобів, які дають змогу тримати локони в чистоті та в цілому в гарному стані. Виробники пропонують різноманітну продукцію для догляду та відновлення, але серед усього розмаїття немає універсального товару, який підходить всім без виключення.

Що входить до базового догляду

Є деякі види виробів, без яких неможливо тримати свою шевелюру у постійно доглянутому стані. Засоби для догляду за волоссям мають відразу декілька найменувань. Головним серед них є, звичайно, шампунь. Хороший повинен видаляти залишки жиру, позбавляти статичної електрики, добре промивати та очищати шкіру голови. Бувають також спеціалізовані засоби, спрямовані на вирішення конкретних проблем, – проти випадіння, лупи, для фарбованого волосся тощо.

Разом із шампунем люди звикли купувати бальзам того ж самого чи рідше іншого виробника. Цей засіб можна порівнювати з масками та кондиціонерами, бо вони складаються з тих самих компонентів. Їх застосовують, аби захистити локони від пошкоджень, повернути натуральний вигляд та захистити від будь-яких шкідливих зовнішніх впливів.

Ще один поширений засіб – олія для волосся. Її застосовують для живлення та зволоження шкіри голови. Частина таких виробів містить лише одну рослинну олію, є також багатокомпонентні комплекси. Для захисту шевелюри від пошкоджень під час використання фену або плойки слід наносити термозахист. Він не лише нівелює шкоду, а й надає локонам блиску та здорового вигляду.

Як правильно вибрати

Перше та найголовніше, чим потрібно керуватися, щоб купити оптимальний засіб, – власний тип волосся. Як уже писалося вище, універсального варіанту немає, у кожного власні потреби та проблеми, які потрібно усунути. Виділяють декілька типів волосся:

● нормальне;

● сухе;

● жирне;

● комбіноване.

Нормальне – це те, що залишається чистим довше 3 днів. Після миття воно набуває обсягу, а також має трохи посічені кінчики. Для такої шевелюри краще обрати м’який очищуючий шампунь з рослинними екстрактами та вітамінними комплексами. Жирне волосся дуже відрізняється від нормального. Його доводиться мити щодня, воно зазвичай тьмяне та в ньому багато крупної лупи. В такому випадку потрібен засіб з фітоекстрактами та в’язкими речовинами.

Сухе волосся лишається чистим довше одного тижня. Воно дуже електризується, в нього часто бувають посічені кінчики. Для догляду за такою шевелюрою потрібно обирати шампуні, в яких міститься не лише вітамінний комплекс, а й кератин.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.