Катували мирних мешканців Бучі та імітували їх страту: з'ясовуються нові факти жорстокості з цивільними під час окупації Київщини

Катували мирних мешканців Бучі та імітували їх страту: з'ясовуються нові факти жорстокості з цивільними під час окупації Київщини

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури підполковнику, двом сержантам та рядовому 64-окремої мотострілецької бригади 35 загальновійськової армії Російської Федерації заочно повідомлено про підозру у віддані наказу про жорстоке поводження з цивільним населенням та жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28,  ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили в Київській обласній прокуратурі, передає Інформатор.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації міста Буча, озброєні підозрювані разом з іншими невстановленими військовослужбовцями РФ вдерлися до будинку одного з місцевих мешканців.

На виконання наказу підполковника, окупанти вивели господаря будинку на вулицю, повалили на землю та били його руками й ногами по різних частинах тіла з метою отримання інформації про патріотично налаштованих мешканців Бучі.

Далі потерпілому зав’язали очі рушником та привели до штабу окупантів, де утримували цивільних осіб. Там чоловіка продовжили бити, змусили повністю роздягнутися і шукали на його тілі татуювання. З метою залякування підозрювані імітували страту інших осіб, присутніх в тому ж приміщенні.

Потерпілому вдалося втекти від військовослужбовців РФ у той момент, коли вони повели на страту інших мирних мешканців.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України в Київській області, оперативний супровід – ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.