У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України: яку допомогу надає

У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України: яку допомогу надає

У Гостомелі відкрили місцевий осередок Червоного Хреста України, який працюватиме в громаді та надаватиме гуманітарну підтримку постраждалому населенню. Попередній пункт Червоного Хреста Україна в Гостомелі було знищено та пограбовано російськими окупантами.

Теперішнє приміщення - будинок, який розташовано у зручному місці, біля зупинки громадського транспорту, було надано благодійним фондом «Перемога України», яке стало партнером організації. Передає Інформатор.

В першу чергу допомога  буде надаватись інвалідам першої та другої групи, переселенцям, багатодітним родинам та тим, чиє житло було повністю зруйновано російськими загарбниками. За перші дня роботи за допомогою звернулось понад 1000 людей.

З початку ескалації збройного конфлікту на території України 24 лютого 2022 року Гостомель опинився під тимчасовою окупацією і майже повністю був зруйнованим. Люди втратили житло, зруйновані будинки інфраструктури, заклади освіти та охорони здоров’я, комунальні мережі тощо. Після деокупації Червоний Хрест України спрямовував сили на допомогу містянам та населеною Гостомельської громади, доставляв гуманітарні вантажі з найнеобхіднішими речами, продуктами харчування, засобами гігієни, ліками тощо.

Волонтер Гостомельського осередку ТЧХУ Марія Самолюк: “Нам дуже потрібно було приміщення. Дуже вдячні фонду “ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ” за те, що його надали, фактично його відновили та відремонтували. І волонтери наші допомагали. І ось ми відкрились! До нас будуть ходити люди, які потребують допомоги. А у зв’язку з війною людей, яким потрібна допомога людей стало ще більше. Нині ми будемо допомагати інвалідам першої та другої групи, переселенцям, багатодітним родинам та тим, чиє житло було повністю зруйновано, також одинокі люди похилого віку, яким ми продовжуємо допомагати.”

Сергій Регеда, виконавчий директор БФ “Перемога України”: “До нас звернулась голова Гостомельського Червоного Хреста Марія Самолюк, яка вже дуже багато років опікується Червоним Хрестом та допомагає людям. Сказала, що у них немає приміщення та попросила допомогти. І ми, не вагаючись, включились та буквально за десять днів надали їм приміщення в такому гарному місці, куди  зручно гостомельчанам добиратись з усіх районів. Зробили ремонт, полагодили дах, відновили електроенергію та водопостачання, навели лад на подвір’ї, щоб було і волонтерам комфортно працювати, і  людям, які приходять за допомогою. До допомоги долучились місцеві забудовники, підприємці, які теж постраждали, їхні бізнеси постраждали, але все одно, вони не залишаються осторонь, а допомагають людям.

Місцевий осередок дозволить оперативно реагувати на потреби постраждалого населення громади, забезпечувати людей найнеобхіднішим та надавати різні види допомоги від Червоного Хреста України, наприклад; психосоціальну підтримку, навчання навичкам надання першої допомоги, інформування з мінної небезпеки тощо”.

У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України: яку допомогу надає 1
У Гостомелі відкрили штаб Червоного Хреста України: яку допомогу надає 2

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.