У Києві святкують 32-у річницю підняття прапора України над столицею

У Києві святкують 32-у річницю підняття прапора України над столицею

У Києві сьогодні, 24 липня, – 32-а річниця підняття прапора України над столицею. Його міська влада спільно з 200 тисячами киян, які зібрались на Хрещатику, підняли на будівлі міськради і дійсно підтвердили, що Україна не зверне зі шляху незалежності.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у 1990 році над українською столицею був піднятий синьо-жовтий стяг, попри факт існування Радянського Союзу й опір комуністичної партії. Передає Інформатор.

«Попри шалений супротив, залякування, зриви та затягування процесу, над Київською міською радою замайорів Державний Прапор України. Тоді міська влада спільно з 200 тисячами киян, які зібрались на Хрещатику, дійсно підтвердили, що Україна не зверне зі шляху незалежності. З того часу вже минуло 32 роки, а українці досі продовжують свою боротьбу за державу та демократію. Сьогодні рівно п’ять місяців з часу повномасштабного нападу росії. Ворог веде війну та намагається знищити державу, вільний український народ, але окупантам не вдасться здолати непоборний дух нашої нації. Я вірю в те, що вже невдовзі Україна переможе, наша армія деокупує всі населені пункти та синьо-жовтий стяг буде майоріти в кожному селі, селищі, містечку та великому місті нашої Батьківщини», – наголосив Володимир Бондаренко.

Довідка.

Рішенням Київської міської ради від 2000 року встановлено День національного прапора у столиці України – місті Києві, який відзначається щорічно 24 липня. Саме в цей день у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над будівлею Київської міської ради. За тиждень до цієї події Верховна Рада України ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Перед тим, як синьо-жовтий прапор підняли над столицею, його освятили в Софійському соборі та почесною ходою принесли до будівлі Київської міської ради. Нині прапор зберігається в Національному музеї історії України.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.