Скільки випадків COVID-19 зафіксували у Києві від початку війни

Скільки випадків COVID-19 зафіксували у Києві від початку війни

З початку повномасштабного вторгнення рф вектор уваги українців повністю змістився з теми пандемії на війну. Але, на жаль, коронавірус не зник, люди не перестали хворіти.

Від початку нового етапу війни з рф у Києві зареєстровано 35 252 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це повідомив перший заступник голови КМА Микола Поворозник, передає Інформатор.

За його словами, серед захворілих 13 973 чоловіки та 21 279 жінок, а також 2 312 дітей.

«Зокрема, за минулий тиждень зареєстровано 112 випадків: 56 чоловіків та 56 жінок. Серед захворілих 12 дітей. Як бачимо, коронавірус нікуди не подівся, і люди продовжують хворіти цією часто небезпечною для життя хворобою. Нагадаю, що найефективнішим способом уберегтися від важкого перебігу хвороби є вакцинація. Це доведено фахівцями, перевірено досвідом та часом», – зазначив Микола Поворозник.

Він наголосив, що у столиці кожен охочий може безкоштовно зробити щеплення проти коронавірусу.

«На сьогодні у столичних закладах первинної ланки достатня кількість вакцин. Зокрема, в наявності Sinovac-CoronaVac та Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Кожен охочий може зробити першу, другу чи бустерну дозу вакцини. Для цього необхідно звернутися до свого сімейного лікаря або в пункт вакцинації та вакцинуватися. Внутрішньо переміщені особи також можуть вакцинуватися. Для цього їм потрібно звернутися у найближчий заклад первинної медицини», – розповів Микола Поворозник.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.