Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії

Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії

У столиці завдяки наявності сучасного обладнання значно спрощено доступ жінок до вчасного виявлення будь-яких патологій молочних залоз.

Про це інформувала директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, передає Інформатор.

За кошти міського бюджету закуплено нові мамографи, які працюють у районних консультативно-діагностичних центрах та стаціонарних медичних закладах Києва. При цьому в Онкоцентрі встановлено мамограф із функцією томосинтезу. Цей комплекс забезпечує всебічну діагностику захворювань молочних залоз, дозволяє виконувати поглиблене дослідження з використанням новітніх комп’ютерних технологій в обробці зображення, а саме 2D та 3D мамографій, необхідних для своєчасного виявлення раку або інших патологічних змін у молочних залозах. Також мамограф із функцією томосинтезу працює у Київському міському консультативно-діагностичному центрі.

Директорка профільного Департаменту наголосила, що найнебезпечніша мамологічна проблема – рак грудей. На сьогодні це найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок.

«Лише в Києві щороку такий діагноз встановлюється 1200 – 1500 жінкам. У 20% випадків це занедбані стадії, що не піддаються ефективному лікуванню. Помирає від раку грудей понад 500 киянок на рік. Уявіть собі, що практично всі вони могли б жити, якби пухлину виявили вчасно та одразу розпочали лікування», – розповіла Валентина Гінзбург.

Фахівці стверджують, що вчасно діагностований рак грудей у переважній більшості випадків виліковний. Проте, як зазначають лікарі,  жінки не поспішають на обстеження навіть за можливості безкоштовного відвідування кабінетів мамографії.

«У цьому основна проблема. Ми думаємо: якщо не болить – все гаразд. На жаль, це не так. Та й злоякісні новоутворення, як правило, починають давати про себе знати неприємними відчуттями вже на останніх стадіях. Утім є простий алгоритм для жінок, які саме обстеження молочних залозі як часто необхідно проходити залежно від віку та інших складових», – констатувала Валентина Гінзбург.

Коли треба проходити обстеження

Так, жінки до 35 років мають раз на рік проходити УЗД-дослідження, або, в разі ускладненого сімейного анамнезу, мамографічне. Жінки 35-40 років направляються на первинну одноразову мамографію. Після 40 років мамолога слід відвідувати щороку і робити мамографію залежно від його рекомендацій. Та обов’язково планувати візит до кабінету мамографії раз на один-два роки, якщо вам більше 50.

«Дуже прості правила, які не лише врятують життя, а й збережуть дружину чоловікові, матусю – дітям та бабусю – онукам», – наголосила Валентина Гінзбург.

Також вона закликала дослухатися до лікаря та не відкладати проходження додаткових обстежень, які він рекомендуватиме, а в разі необхідності – розпочати безкоштовне лікування в Київському міському клінічному онкологічному центрі.

Що за направленням лікаря УЗД молочних залоз та мамографія безоплатні для пацієнтки. У разі виникнення проблем із отриманням направлення або проведенням обстеження, слід звертатися насамперед  до керівника закладу або на гарячу лінію ДОЗ за телефоном (044) 278-41-91.

Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії 1
Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії 2
Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії 3
Де у Києві безкоштовно перевірити груди: адреси кабінетів мамографії 4

Стежити за новинами б’юті-індустрії та медицини можна за тегом — Краса та здоров’я.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.