Як працював столичний зоопарк у перші місяці широкомасштабного вторгнення росії

Як працював столичний зоопарк у перші місяці широкомасштабного вторгнення росії

Мер Києва Віталій Кличко показав історію співробітниці столичного зоопарку, яка не полишила Київ і залишилася дбати про тварин у перші місяці широкомасштабного вторгнення росії.

Відеоісторію Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую розповідати про #ЛюдиТвогоКиєва. Про тих киян, які роблять все, аби наше місто ставало комфортною та гарною європейською столицею. Сьогодні – історія про дівчину, від чиєї роботи у перші місяці широкомасштабної агресії росії залежало життя мешканців Київського зоопарку. Це історія про 27-річну зоотехніка відділу копитних Київзоо Анастасію Горенко. Перші півтора місяці Анастасія працювала без вихідних та фактично жила у зоопарку. Пояснює, думок покинути Київ чи Україну, не було. Вона залишилася в зоопарку, аби дбати про тварин. А піклуватися було про кого – всім відомого слона Хораса, жирафів Джамбо і Джуто, антилоп, гуанако, бізонів і багатьох інших», – , – зазначив Віталій Кличко в дописі до відео.

Як розповів мер Києва, оскільки робітників не вистачало, дівчині доводилося працювати за декількох фахівців: слідкувати за раціоном, умовами проживання у вольєрах, станом здоров’я своїх вихованців, годувати тварин, прибирати. А також заспокоювати тварин після вибухів.

До речі, Київський зоопарк став притулком для тварин і з інших зоопарків країни, де їх перебування через бойові дії було небезпечним. Наприклад, до столиці переїхала тигриця Даліла з Харкова, мавпи та черепахи з приватної ферми з-під Києва. Також кияни, які виїжджали з міста, рятуючись від війни, передавали до KyivZoo своїх екзотичних папуг, змій, ящірок. Загалом столичний зоопарк допоміг врятувати 142 тварини.

Як працював столичний зоопарк у перші місяці широкомасштабного вторгнення росії 1

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.