Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну

Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну

Бессарабський ринок розпочав роботу 110 років тому. Комунальне підприємство поступово стабілізує діяльність в умовах воєнного стану і продовжує залучати до торгівлі  безпосередніх товаровиробників, аби забезпечити мешканців столиці якісними та безпечними продуктами харчування.

Сьогодні ринок працює і продовжує традиції якості найкращих столичних продуктів, передає Інформатор.  Він став візитівкою і для іноземних туристів, які хочуть спробувати справжні українські смаколики. За останній місяць кількість відвідувачів Бессарабського ринку подвоїлась, і тенденція до збільшення зберігається. Ринок відкритий і для підприємців, які ведуть торгівлю, та запрошує до співпраці.

Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 1

Через повномасштабне вторгнення рф та введення воєнного стану Бессарабський ринок не працював у повну потужність із 24 лютого  до 16 квітня 2022 року. Більшість підприємців та орендарів, а також відвідувачів тимчасово виїхали у безпечні місця, частина підприємств, розташованих на Київщині, опинилися під окупацією, що призвело до порушення логістичних зв’язків і припинення постачання товарів. Сьогодні Бессарабський ринок поступово стабілізує діяльність і радий зустрічати покупців у своїх стінах. А для покращення ситуації, що склалася, чекає пропозицій від суб’єктів господарювання щодо продажу на ринку сільськогосподарської продукції.

Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 2

Нагадаємо, що з 2015 року по 2022 роки на Бессарабському ринку провели відновлювальні роботи фасаду будівлі, замінили покрівельні частини даху, поліпшили торговельні місця, облаштували  місця для фаст-фудів. До повномасштабного вторгнення  рф на Бессарабському ринку планувалися реставраційні роботи.

Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 3

Варто зазначити, що будівля ринку, яка з 1912 року практично не змінила зовнішнього вигляду попри військові дії і революції, є пам'яткою загальнонаціонального значення, і сьогодні продовжує виконувати свою історичну місію - ринку харчових продуктів.

Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 4
Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 5
Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 6
Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 7
Бессарабському ринку більше 110 років: як головна торгівельна візитівка Києва переживає війну 8

Нагадаємо, раніше ми писали іншому ювілярі. Нещодавно, на початку травня, свій день народження відзначав ЦУМ. Також ми розповідали про те, як змінився найбільший міст у Києві, спроектований Євгеном Патоном. Він є першим у світі цільнозварним мостом. Також ми показали, як змінилася вулиця Набережно-Хрещатицька за 120 років. Вона є однією з найдавніших вулиць Києва. Також ми показали історичні та сучасні фотографії вулиці Межигірської.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.