У Києві відкрили освітній хаб Inspiration cafe: для дітей вимушених переселенців і військовослужбовців навчання безкоштовне

У Києві відкрили освітній хаб Inspiration cafe: для дітей вимушених переселенців і військовослужбовців навчання безкоштовне

У Києві в Дарницькому районі запрацював освітній хаб Inspiration cafe, навчання в якому є безкоштовним для дітей вимушених переселенців, військовослужбовців і співробітників сфери критичної інфраструктури.

Хаб Inspiration cafe – це мультифункціональний простір із безкоштовним навчанням, де евакуйовані діти, підлітки та молодь можуть отримати підтримку дорослих для адаптації у нових реаліях, отримати документи про освіту та підготуватись до нового навчального року. Передає Інформатор.

Хаб працює, щоб внутрішньо переміщені діти могли продовжити шкільне навчання та знайти натхнення. Окрім уроків за шкільною програмою, учні розкривають свої сильні сторони, реалізують цікаві міні-проєкти,

долучаються до волонтерської роботи у місцевій громаді. Додаткова цінність проєкту полягає в тому, що там працевлаштовують вчителів із числа ВПО, що дозволяє їм інтегруватися в місцеві громади та полегшує їхнє

життя на новому місці.

Окрім занять за шкільною програмою, учні можуть відвідувати спортивні заняття та добровільні толоки. Є постійний супровід і моніторинг психологів для покращення психоемоційного стану дітей.

Під час навчання дітей також забезпечують гарячим харчуванням. Для безпеки передбачена закрита територія, охорона, укриття.

Проєкт освітнього хабу Inspiration cafe в Києві реалізується ліцеєм Educator завдяки локальній субсидії від федеральної компанії GIZ: Perspectives for Eastern Ukraine за дорученням Федерального Уряду Німеччини.

Запис на навчання в хабі (вул. Чавдар, 11-А) триває за посиланням: https://bit.ly/3ciyLzK.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.