From U to z: MONATIK випустив новий анімований кліп на сингл з альбому ART “Оборона”

From U to z: MONATIK випустив новий анімований кліп на сингл з альбому ART “Оборона”

На початку липня видатний український митець MONATIK випустив ЕР “ART Оборона”, композиції з якого вже майже два тижні поспіль займають лідируючі позиції в музичних чартах Apple Music, Spotify та інших стрімінгових платформах.

Сьогодні артист зробив реліз анімованого кліпу на один з лід-синглів ЕР - “From U to z”, режисером якого став Дмитро Нечепуренко (DredLock Production). Передає Інформатор.

MONATIK, відомий своїм високим рівнем креативних ідей та підходом до випуску відеоробіт, цього разу також вражає новою естетикою кінематографії музики. Як зізнається сам автор ідеї та режисер відео, у такі надзвичайно складні часи дуже хотілося виражати свої думки не через кадри з артистом, а додавати відеороботам новий своєрідний, та все ж такий самий цікавий та глибокий стиль та форму. Почувши пісню “From U to z” з ЕР “ART Оборона” Дмитро побачив низку образів і за їх допомогою зобразив цілу історію перемоги українців. 

“Зараз найболючіше місце кожного українця це – серце. Тому перший образ, який відповідає емоційній кулі, в якій ми існуємо під час війни – саме серце. Його шматують як зовні фізично так і зсередини – емоційно та фізично водночас. Враження, що твій motor of love постійно на вістрі атаки і переважно без захисту, без бронежилету, повністю відкритий. 

Прочувши пісню вже складно було відмовитися від символів. Вони не настільки промовисті, як документальне або просто «живе» відео, але символами краще охопити весь спектр почуттів. Любов, дружба, самовідданість, життя, смерть та війна – без пафосу та фальші, про це хочеться і треба говорити.

Так, під час війни, посеред повітряної тривоги дуже складно робити технічно досконалі роботи, на це просто немає часу. Менше з тим, можна обрати форму і стиль, які не потребують мега ресурсів. Коллаж і стоп-моушн – як варіант. Сподіваюсь я зміг почути і передати, як на мене, основний меседж – жагу до життя попри все і велике бажання українців перемогти зло та бути вільними”, - коментує відео режисер Дмитро Нечепуренко. 

MONATIK в свою чергу продовжує підтримувати талановитих українських митців. На початку війни артист запустив творчу ініціативу Art During The War In Ukraine та наділяє спеціальними грантами творчих особистостей. Історія створення цієї роботи увійде до книги, що артист планує опублікувати одразу після перемоги України. 

Вже роки поспіль відеороботи MONATIK підкорюють серця мільйонів шанувальників з усього світу, а також отримують високі відзнаки на музичних преміях. Нагадаємо, що наприкінці минулого року артист також випустив анімоване відео на сингл “С.О.В.А?”, презентація якого відбулася на онлайн-конференції Vogue і викликала захоплення не тільки у українців, а й у світової спільноти. 

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.