У Києві директор ГО самовільно забудував 1,5 гектари землі в охоронних зонах на острові Труханів

У Києві директор ГО самовільно забудував 1,5 гектари землі в охоронних зонах на острові Труханів

Підозрюваний за відсутності дозвільних та правовстановлюючих документів самовільно зайняв земельну ділянку, що належить до комунальної власності та розташована на острові Труханів, та встановив на цій території паркан впритул до річки Десенка, чим обмежив містянам вільний доступ до водойми.

Прокуратура Києва повідомила про підозру директору громадської організації за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронних зонах (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру.

За матеріалами слідства стало відомо, що на земельній ділянці та прилеглій до неї території директор громадської організації облаштував доріжки та проїзди для транспорту, побудував пірс, споруди та об’єкти спортивного значення, встановив та змонтував електротрансформатор.

Загальна площа самовільно зайнятої земельної ділянки становить близько 1,5 га. Своїми незаконними діями підозрюваний завдав інтересам держави збитки на суму близько 5 млн гривень.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Нагадаємо, у червні 2021 року прокуратура через суд зобов’язала громадську організацію повернути вказану земельну ділянку громаді Києва, привівши у придатний для використання стан шляхом звільнення від збудованих споруд.

У Києві директор ГО самовільно забудував 1,5 гектари землі в охоронних зонах на острові Труханів 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.