Житель Київщини намагався незаконно вивезти з України до Китаю понад 265 кг бурштину майже на 2 мільйони гривень

Житель Київщини намагався незаконно вивезти з України до Китаю понад 265 кг бурштину майже на 2 мільйони гривень

Прокуратура запобігла незаконному вивезенню понад 265 кг бурштину до Китайської Народної Республіки. У цій справі  підозрюють мешканця Київщини.

За даними слідства, підозрюваний з метою переміщення понад 265 кг каміння бурштину до Китайської Народної Республіки, підробив та подав митні документи від імені третьої особи. Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру Києва.

Він помістив до 13 картонних коробок та 1-го будівельного мішка дорогоцінне каміння і на підставі підроблених документів вантаж розмістили на складі ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» для подальшого відправлення за кордон.

Під час проведення митного огляду вантажу бурштин, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, вартістю більше 1,8 млн грн виявлено та вилучено. За клопотанням прокуратури на нього накладено арешт.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у замаху на незаконне пересилання бурштину та використанні підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 240-1 та ч. ч. 2, 4 ст. 358 КК України).

Житель Київщини намагався незаконно вивезти з України до Китаю понад 265 кг бурштину майже на 2 мільйони гривень 1
Житель Київщини намагався незаконно вивезти з України до Китаю понад 265 кг бурштину майже на 2 мільйони гривень 2

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.