У Києві ще одна людина потрапила в лікарню з ботулізмом через в’ялену рибу

У Києві ще одна людина потрапила в лікарню з ботулізмом через в’ялену рибу

Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві розпочало епідрозслідування через зафіксований випадок ботулізму у Дарницькому районі.

За інформацією Держпродспоживслужби, 2 липня жінка придбала в’ялену рибу в магазині «Пчілка» за адресою вул. Олени Пчілки, 7-Б, передає Інформатор.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Києва, постраждала госпіталізована, їй ввели сироватку.

Ботулізм – дуже небезпечна хвороба, що може призвести до паралічу та смерті. Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені.

Щоб запобігти тяжких наслідків, вкрай важливо звернення до лікаря за перших симптомів: спраги, сухості слизових оболонок, відчуття «грудки» в горлі. Згодом додається сильний головний біль, запаморочення, безсоння, підвищення температури тіла.

Нагадаємо, що за останні кілька місяців в Києві та області вже були зафіксовані випадки ботулізму.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.