У Києві під час пожежі в квартирі пара застрягла на зовнішньому кондиціонері та чекала на порятунок. Відео

У Києві під час пожежі в квартирі пара застрягла на зовнішньому кондиціонері та чекала на порятунок. Відео

Під час гасіння пожежі у квартирі столичні вогнеборці врятували двох людей. Пара опинилась у заточенні полум'я, та щоб врятуватись, вибрались на зовнішній кондиціонер. 

4 липня, о 03:23 на 101 надійшло повідомлення про пожежу на Дніпровській набережній, 16Д, що у Дарницькому районі столиці. Як виявилося, пожежа виникла в одній із квартир на 21-му поверсі 26-ти поверхового житлового будинку. Не гаючи часу, бійці приступили до гасіння пожежі. Повідомляє Інформатор з посиланням на ДСНС Києва.

О 04:22 пожежу на площі 30 кв. м вогнеборці локалізували, а о 04:39 – ліквідували. Під час гасіння пожежі, з квартири врятовано 2-х мешканців, чоловіка 1990 року народження та жінку 1994 року народження, їх було передано медикам, на місці оглянуто, від госпіталізації вони відмовилися.

"Чоловік та жінка відпочивали, оскільки на вулиці була ніч. Перша пробудилась жінка від запаху диму та відразу ж збудила чоловіка. Коли вони намагались покинути помешкання, то зрозуміли, що опинились у пастці. Вогонь підбирався все ближче і ближче та до виходу дістатись було не можливо. Тоді чоловік з жінкою вибрались на зовнішній кондиціонер, що знаходився на 21-му поверсі та очікували на порятунок", - розповіли рятувальники.

Прибувши до місця пожежі, вогнеборці загасили полум‘я та дістались до людей. Як було далі, ви можете побачити на відео:

Цей запис з вебкамери рятувальника, який вивів постраждалих людей безпечним шляхом на свіже повітря та передав врятованих медичним працівникам.

Внаслідок пожежі кухня згоріла повністю, пошкоджено кондиціонер, закопчені стіни та стеля спальні і туалету, закопчений фасад будинку.

На місці події було залучено 6 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 22 чоловіка особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.Жертв та постраждалих немає.Причина та обставини виникнення пожежі наразі з'ясовуються правоохоронцями.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.