В Україні скасували пільги на імпорт товарів та нульове розмитнення: закон набуває чинності

В Україні скасували пільги на імпорт товарів та нульове розмитнення: закон набуває чинності

Сьогодні, 30 червня 2022 року, в газеті «Голос України» № 135 (7885) опубліковано Закон України від 21 червня 2022 року №2325-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування», котрий набирає чинності з 00:00 год 01 липня 2022 року.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Державну митну службу.

Відтак, імпорт товарів, що ввозяться фізичними особами-підприємцями та юридичними особами незалежно від системи оподаткування, знову обкладатиметься ввізним митом. А “спрощенці” І-ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, знову ввозитимуть товари зі сплатою податку на додану вартість.

Ці платежі повертаються і на імпорт окремих транспортних засобів, що ввозяться громадянами. Йдеться, зокрема, про автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб i більше, транспортні засоби для перевезення вантажів.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.