День вышиванки 2020: украинские политики, звезды, ведущие и блогеры показали свои национальные наряды

День вышиванки 2020: украинские политики, звезды, ведущие и блогеры показали свои национальные наряды

В четверг, 21 мая, Украина и весь мир празднуют День вышиванки. Его отмечают каждый третий четверг мая. Традиционно в этот день украинцы надевают свою самую красивую вышиванку на работу, учебу или прогулку, чтобы почтить национальный наряд и нашу культуру.

В Украине День вышиванки отмечается ежегодно в третий четверг мая. Этот праздник символизирует сохранение и возрождение украинской народной традиции носить вышитую одежду, а также способствует единству всего многонационального украинского народа.  Информатор традиционно собрал для вас самые красивые фотографии украинских звезд, ведущих, политиков и блогеров в платьях и рубашках с национальных орнаментом.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Зі Всесвітнім днем вишиванки! ❤️

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

ЗА ЩО ЛЮБЛЮ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ? У дитинстві я танцював 11 років в українському народному колективі “Поділля” міста Хмельницького (де мій тато був керівником) і ми постійно виступали саме у вишиванках. Знаю, що кожен регіон має автентичний орнамент та вишиванки з кожної області відрізняються між собою. Закордоном ми також презентували Україну в вишиванках під час різних фестивалів. Ще тоді помітив, що люди з різних країн залюбки одягаються у свої національні костюми. І цим пишаються! Бачив подібне у Франції, Грузії, Іспанії, Португалії, в Японії часто. Відтоді зрозумів, що це дуже правильно і круто! (У каруселі я молодий і не сивий з мексиканськими танцюристами у національних костюмах. Гортайте ) Любов до вишиванки і сьогоднішній день - ніяка не “шароварщина”, а свято, яке символізує зв’язок з пращурами через народні традиції! Вишиванка була завжди символом України. Так, зараз вона трохи модернізована, по-дизайнерськи змінена, але вся суть та краса залишається. Можливо, хтось не знає, але за офіційним дрес-кодом навіть на black tie (коли ти йдеш на якісь офіційні заходи, які відбуваються в міністерствах, посольствах) ти можеш одягнути чорний костюм із смокінгом для чоловіка і вечірню сукню для жінок, або маєш право вбратися в національний український костюм: вишиванку чи вишивану сукню. Вам на замітку Усіх зі святом! #педанувишиванці #деньвишиванки

Публикация от Oleksandr Pedan (@pedanos)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

5 лет тому назад в этот день ❤️❤️❤️

Публикация от Dmitriy Monatik (@monatik_official)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

З Днем вишиванки!

Публикация от Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

УКРАЇНСЬКІ БРЕНДИ ВИШИТОГО ОДЯГУ ⠀ #менторкаукрбрендів ⠀ В Україні сьогодні відзначають День вишиванки. Мені здається, нам дуже пощастило з традиційним одягом, бо наші вишиванки, вишиті рушники та сукні надзвичайно красиві, різноманітні та, що досить важливо, несуть в собі історію, символи та обереги. Вони можуть стати фамільною річчю з історією, що буде передаватися поколіннями ⠀ А ще класно те, що вишиванки модернізувалися і сьогодні виглядають абсолютно фешн практично в будь-якому образі. Носи хоч з джинсами, хоч з міні-спідницями, комбінуй з туфлями чи чоботами-казаками, будеш виглядати круто ⠀ В моєму гардеробі є вишиванка ручної роботи з тканого полотна з мереживкою, є вишита лляна сукня від @2kolyory_official і тепер ще чорна вишиванка @etnodim з контрастним малюнком ⠀ Якщо ви ще тільки в пошуках своєї вишиванки або ж мрієте про нову, ділюся списком українських брендів, що спеціалізуються на вишитому одязі: ⠀ @etnodim @2kolyory_official @zerno_fashion @hoyrastudio @foberini @ptaha_in_ua @vishivanku_vilni_ludi @yuliya_magdych @varenykyfashion @plahta.com.ua @svitlo_official @arjen_official_page ⠀ А тим, кому вишиванки здаються дуже пишними та святковими, раджу додати вишивку як невеликий елемент в базовий одяг. Символічну вишивку можна замовити до бретонки @whiteandstripe, футболки з вишивкою на кожен день обрати у @vyshyto, @peuw_peuw, @lalkarka_by_loyanich ⠀ #українськібренди #деньвишиванки #вишиванки #ukrainiansbrands #vyshyvanka

Публикация от Natali Chulovska (@natali.chulovska)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

З Днем вишиванки, дорогі друзі! .

Публикация от Blogger, Shopper, Stylist (@tina_sizonova)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

ВИШИВАНКАDAY! Зi святом, Друзi !!! Гарного дня! Натхнення та Любовi ! #сергiйбабкiн #вишиванкаday

Публикация от Sergey Babkin.5nizza.Musician. (@babkin_official)

Напомним, Мэр Киева Виталий Кличко вышел в онлайн в традиционной украинской одежде и начал свой ежедневный брифинг с поздравления.

Больше новостей в нашем Telegram- канале. Если вы стали свидетелем чрезвычайной ситуации или аварии, обнаружили опасный предмет, бездыханное тело, заметили огонь или поджог, сообщите об этом в 101, 102 и 103, а также напишите в нашем Telegram-чате. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.