У Києві відбудеться унікальний концерт до 200-річчя композитора Станіслава Монюшка

У Києві відбудеться унікальний концерт до 200-річчя композитора Станіслава Монюшка

У четвер, 7 листопада, о 15:00 у медіацентрі «Информатор Киев» відбудеться ефір:

«У Києві відбудеться унікальний концерт до 200-річчя композитора Станіслава Монюшка»

У пресс-конференції  візьмуть участь: 

Роман Ревакович - польсько-український диригент, композитор і продюсер;

Ольга Кононенко - менеджер проекту та Ансамблю класичної музики імені Бориса Лятошинського Національного будинку органної та камерної музики України;

Ольга Стельмашевська - директор PR«Дель Арте», журналіст і музичний критик.

Цього року музичний світ святкує 200 років з дня народження Станіслава Монюшка - найвидатнішого, поряд з Шопеном, польського композитора ХІХ століття.

ЮНЕСКО оголосили 2019-й рік Роком Монюшко. Польський Сейм також встановив 2019-й - Роком Станіслава Монюшка. На честь цієї події, центральний вокзал у Варшаві отримав ім’я композитора. Тепер Варшава після присвоєння вокзалу імені композитора, - стала першою столицею в світі, де два головних транспортних порти названі іменами великих композиторів, адже варшавський аеропорт з 2001-го носить ім'я Фридерика Шопена

На відзначення року Монюшка в польському бюджеті призначено 20 млн. злотих. Станіслава Монюшко вважають «своїм» три народи: польський, білоруський, литовський.

Він увійшов в історію як першопроходець, родоначальник двох національних опер. Йому належить авторство першого білоруського («Ідилія») і першого польського («Галька») оперних шедеврів.

До речі, «Галька» ставилася й в Київському оперному театрі й була однією з найпопулярніших у 1880-і роки XIX ст. У Харкові та  Тернополі є вулиці, названі на честь Станіслава Монюшка.

Запрошуються  представники ЗМІ. Онлайн-трансляція в HD-якості — на сайті https://kiev.informator.ua/.

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.