У Києві жителі вийшли на акцію протесту проти забруднення річки Дніпро: які вимоги активістів на захист природних ресусрів

У Києві жителі вийшли на акцію протесту проти забруднення річки Дніпро: які вимоги активістів на захист природних ресусрів

У понеділок, 15 липня, об, 11:00 у медіацентрі «Информатор Киев» відбудеться прес-конференція:

«У Києві жителі вийшли на акцію протесту проти забруднення річки Дніпро: які вимоги активістів на захист природних ресусрів»

У прес-конференції візьме участь:

Богдан Ференс — засновник ВГО СД Платформа.

Протягом останніх тижнів кияни помітили та зафіксувати, що у районі Русанівських садів у річку Дніпро через колектори, які належать ПрАТ «АК «Київводоканал», зливають незрозумілу смердючу речовину дивного кольору (як на фото).

Колектори розташовані неподалік пляжу, де купаються та відпочивають кияни. Стічні води, які мають специфічний колір та запах, через що вода та прилеглі пляжі покриваються дивною плівкою.

Після тривоги жителів Лівобережки на проблему звернули увагу ЗМІ та запросили офіційні коментарі у представників влади. У Київводоканалі запевнили, що жодних норм не порушують. Вони мають офіційний дозвіл на скиди в Русанівську затоку. Єдине, що вони додають у воду – залишкову концентрацією алюмінію. При цьому є підозра, що у колектори можуть врізатись інші підприємства, таємно, про це може ніхто не знати.

В знак протесту проти бездіяльності влади та байдужості до загрози життю та здоров’ю мільйонів жителів столиці активісти вийдуть на мирну акцію з провокаційною назвою “Харе труїти Дніпро”.

Запрошуються  представники ЗМІ. Онлайн-трансляція в HD-якості — на сайті https://kiev.informator.ua/.

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.