Київський костел святого Миколая розсипається на шматки: як влада вирішуватиме це питання та що буде з однією з найголовніших пам’яток столиці

Київський костел святого Миколая розсипається на шматки: як влада вирішуватиме це питання та що буде з однією з найголовніших пам’яток столиці

У п’ятницю, 31 травня, о 16:00 у медіацентрі «Информатор Киев» відбудеться прес-конференція:

«Київський костел святого Миколая розсипається на шматки: як влада вирішуватиме це питання та що буде з однією з найголовніших пам’яток столиці»

У прес-конференції візьмуть участь:

Андрій Рак -  настоятель костелу святого Миколая;

Павло Вишковський - настоятель Делегатури Місіонерів Облатів в Україні;

Надія Петрик -  член парафіальної ради;

Станіслав Григорук - голова парафіальної ради.

Це найбільший у Києві католицький храм, до того ж єдина у столиці будівля неоготичного стилю, і вважається одним із семи чудес України. На початку ХХ століття його збудували відомі архітектори С. Валовський та В. Городецький.

Нині будівля храму перебуває на балансі Міністерства культури. Проте міністерські чиновники байдужі до цієї історичної пам’ятки, на утримання якої держава виділяє мізерні кошти, про що свідчить зовнішній вигляд та внутрішнє облаштування храму. У проекті Держбюджету на 2019 рік на ремонт костелу святого Миколая заплановано менше ніж 80 тис. грн., коли капітальний ремонт і реставрація храму потребують багатомільйонних інвестицій. Отож очевидним є факт, що держава не має можливості або бажання зберегти цю виняткову споруду для наступних поколінь.

Запрошуються  представники ЗМІ. Онлайн-трансляція в HD-якості — на сайті https://kiev.informator.ua/.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.