Порошенко подвел итоги 5 лет президентства: видео-обращение Президента

Порошенко подвел итоги 5 лет президентства: видео-обращение Президента

Накануне инаугурации нового Президента Украины Петр Порошенко перечислил свои достижения и пожелал успешного президентства преемнику. Он говорил об укреплении армии, соглашении об ассоциации с Евросоюзом, Томосе, безвизе и законе об украинизации.

Видеообращение появилось вечером 19 мая. Об этом сообщает Информатор со ссылкой на сайт главы государства.

Порошенко рассказал о том, чего добился за пять лет президентства. Но, особое внимание он уделил преимуществам, которыми пользуются украинские граждане и бизнес благодаря Соглашению об ассоциации и безвизовому режиму с Европейским Союзом.

Далее мы публикуем оригинальный текст обращения Петра Порошенко к народу:

«Час усе розставить по своїх місцях. Рано чи пізно він відділить грішне від праведного, зерна від полови і правду від брехні.  Країна не просто вижила. Вона сьогодні у кращому стані, ніж п’ять років тому, і про це свідчать основні статистичні показники. Добитися цього вдалося лише спільними зусиллями, завдяки підтримці активної частини суспільства і розумінню більшості».

«Україну ми зберегли, «Новоросію» – поховали. Агресора, значно сильнішого за нас – зупинили.  Створили армію, яка стала однією із найсильніших на континенті.  Спираючись на міжнародну проукраїнську коаліцію вона надійно тримає оборону на сході».

«І взагалі ніколи ми не були настільки близькими з НАТО та Євросоюзом. В тому числі і завдяки безвізу, який діє з 11 червня 2017 року».

«Паралельно з рухом до Європи ми зміцнювали і нашу українську ідентичність. Це і власна політика історичної пам’яті, і декомунізація. Це і Томос, який ми отримали на початку року. Це і закон про українську мову, щойно мною підписаний».

«І навіть в короткій розмові на це варто звернути увагу, бо це чесна розмова. Найприкрішим для мене є те, що не вдалося встановити мир і відновити територіальну цілісність України. Із дуже великим запізненням розпочали відновлювати рівень життя після економічної кризи, спричиненої російською агресією. Принагідно ще раз перепрошую у всіх, чиїх надій не справдив; для кого реформи виявилися особливо болісними; хто за ці роки, зустрівшись з неправдою, не знайшов справедливості. Вже пояснював: навіть якщо й вірити в те, що Президент може все, він не може все одразу».

«Ще місяць тому ми були затятими опонентами на виборах. Але вже завтра, так сталося, він буде Президентом моєї рідної країни. Країни, яку люблю і в чиє європейське майбутнє непохитно вірю. То ж хай Господь Україну береже, а її новому очільнику – допомагає в роботі».

Напомним, ранее мы сообщали, что инаугурации нового Президента состоится в 10:00. Зеленский в свою очередь пригласил всех желающих в Мариинский парк на встречу с ним перед церемонией. Владимир Зеленский хотел бы принять президентскую присягу перед народом, смотря жителям Украины в глаза, но, согласно регламенту, это должно произойти в стенах Верховной Рады. В связи с торжественными мероприятиями в центре Киева и маршрутах следования будет перекрыто движение. Ограничение будет действовать с 6:00 и до окончания мероприятий.

Владислав Гарнаев

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.